Lutera Akadēmijas saime Mūžības ceļā pavada savu studentu Ivaru Brīveru

2020.gada 13.maijā Mūžības ceļa gaitās 63 gadu vecumā devās Ivars Brīvers. Latvijas sabiedrībā Ivars Brīvers bija pazīstams kā ekonomists, ekonomikas zinātņu doktors, Banku augstskolas un Ventspils Augstskolas profesors. Darbojies politikā, ir bijis 12. Saeimas deputāts Latvijas Reģionu apvienības frakcijā, pārstāvot tajā ietilpstošo Kristīgo demokrātu savienību. Bet Ivars bija arī mūsu students Lutera Akadēmijā Teoloģijas programmas 2.kursā un studējošo pārstāvis LA Senātā. Ivara dzīve bija piemērs mūžizglītībai. Un tajā viņš vēl paspēja ar visnopietnāko attieksmi studēt vissvarīgāko - par savu Radītāju. Tagad turpinājums pie visu gudrību avota - Debesu Tēva.

"Pateicamies Tev, Debesu Tēvs, ka Tu devi mums iespēju Ivaru iepazīt, ar viņu kopā būt, ar viņu kopā mācīties un no viņa mācīties, no viņa dzīves, ticības un kalpošanas, no viņa pieredzes un Dzimtenes mīlestības, no viņa vēlmes tai kalpot ar visu savu būtību. Tēvs, piešķir viņam Mūžīgās dzīvības daļu. Lai Mūžīgā gaisma viņam atspīd!"
Jēzus saka: "Patiesi, patiesi Es jums saku: kas Manus vārdus dzird un tic Tam, kas Mani sūtījis, tam ir mūžīgā dzīvība, un tas nenāk tiesā, bet no nāves ir iegājis dzīvībā."(Jņ.5:24)

Ivars Brīvers dzimis Rīgā 1957.gada 18.aprīlī. Pēc grāda iegūšanas ekonomiskās kibernētikas specialitātē Latvijas Valsts universitātē, viņš 1980.gadā tajā uzsāka strādāt par pasniedzēju. 1994.gadā I.Brīvers ieguva doktora grādu.

I.Brīvers savulaik strādāja Ventspils augstskolas izveides darba grupā, bet kopš 1999. gada strādāja Banku augstskolā. Kopš 2006. gada viņš bija Banku augstskolas profesors. Savukārt, kopš 2009. gada pildīja dekāna pienākumus Ventspils augstskolas Ekonomikas un pārvaldības fakultātē, bet 2012. gadā kļuva par fakultātes dekānu.

Ivars Brīvers zinātniskajā darbībā apskatījis pārsvarā ekonomikas un tautsaimniecības problēmas, tostarp paudis eiroskeptiskus uzskatus un aizstāvējis Latvijas ekonomikas pašpietiekamību.

Atvadīšanās no Ivara Brīvera pirmdien, 18.maijā, plkst.13 Rīgā, Krematorijas Lielajā zālē.

2024. gada 25. aprīlis
Vārda dienas: Līksma, Bārbala
Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »