Lutera Akadēmija un RARZI aicina uz konferenci par karu un mieru kristīgās antropoloģijas skatījumā

2024.gada 10. un 11.maijā Lutera Akadēmija (LA) sadarbībā ar Rīgas Augstāko reliģijas zinātņu institūtu (RARZI) organizēs starptautisku un ekumēnisku konferenci “Miers un karš kristīgās antropoloģijas skatījumā”. Divu dienu laikā gaidāma plaša un bagāta programma. Konferencē uzstāsies gan abu augstskolu pārstāvji, gan arī pārstāvji no citām Latvijas un ārvalstu augstskolām.

Konference notiks Lutera Akadēmijā, Reformātu baznīcā, Rīgā, Mārstaļu ielā 10. Reģistrēšanās uz konferenci šeit>

Piektdien, 10 maijā, plkst.13.00 tā sāksies ar svētbrīdi LA zālē un pēc tam sekojošām Latvijas Bīskapu konferences priekšsēdētāja bīskapa Viktora Stulpina un Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) palīgbīskapa Rinalda Granta uzrunām. Konferenci atklās Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs un LA rektors LELB arhibīskaps Jānis Vanags.
Pirmajā konfereces dienā notiks plenārsēde divās daļās, kurai sekos paneļdiskusija. Otrajā dienā, 11.maijā no plkst.10.00 norisināsies darbs sekcijās Lutera Akadēmijas auditorijās. Konferences dalībniekiem būs iespēja piedalīties kādā no sešām piedāvātajām sekcijām: Svētie Raksti; teoloģija un filosofija; Baznīcas vēsture; pastorālais darbs; kapelānu dienests; studentu sekcija.
Kā uzsver konferences rīkotāji, tās “mērķis ir aktualizēt kristīgās antropoloģijas un Baznīcas sociālās mācības ar miera un kara problemātiku saistītos principus un sniegt pienesumu Latvijas sabiedrībai šodienas apstākļos, kad miers kļūst aizvien trauslāks un karš ir tepat līdzās pastāvoša realitāte”.
“No jauna ir nepieciešams ieraudzīt, ka saskaņā ar Atklāsmi miers ir kas daudz vairāk par kara neesamību un atklāj dzīves pilnības mērķi gan personiskā, gan sabiedriskās dzīves skatījumā. Tas ir taisnības un mīlestības auglis un kā tāds, saistīts ar pienākumu veidot racionālu un personas cieņai atbilstošu sabiedrības kārtību,” uzsver konferences rīkotāji, papildinot, ka pasākuma laikā tiks meklētas atbildes uz vairākiem jautājumiem: Ko sabiedrība un Baznīca var darīt, lai novērstu starptautiskus konfliktus un pretstāvētu kara vardarbībai un postam? Kāda ir starptautisko un reģionālo organizāciju nozīme efektīvai aizsardzības nodrošināšanai? Kādi ir valsts pienākumi un tiesības, organizējot likumīgu aizsardzību pret agresiju? Kāda ir valsts bruņoto spēku loma un principi valsts drošības, brīvības un miera stiprināšanā? Kādi ir pasākumi pret tiem, kas apdraud mieru? Ko Baznīca var darīt miera veicināšanai? 
Konference notiks latviešu un angļu valodā. Tās laikā tiks nodrošināts sinhronais tulkojums. Pilna konferences PROGRAMMA pieejama šeit>

Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »