Starptautiska tikšanās “Konfesionāli luterisko Baznīcu izglītība”

Laikā no 26. līdz 28.martam, pēc Lutera Akadēmijas iniciatīvas, Rīgā un Saldū notika pirmā konfesionālo luterisko Baznīcu augstskolu un semināru pārstāvju tikšanās. Viesi bija no Oberurzulas, St.Pēterburgas, Novosibirskas, Gēteborgas, Kembridžas un Odesas.

Tikšanās mērķis bija apzināt pieredzi, kā katra Baznīca savā kontekstā sagatavo kalpošanai cilvēkus, kas saņēmuši aicinājumu kalpot kā garīdznieki.

Konferences dalībnieki iepazīstināja ar savām mācību iestādēm, mācību programmām, pasniedzēju resursiem, galvenajiem izaicinājumiem un nākotnes iecerēm.

Tikšanās otras daļas mērķis bija atrast veidus, kā mēs vislabāk varam sadarboties pedagogu un studentu apmaiņas, zinātniski pētniecisko projektu un iespējams pat kopīgas studiju programmas īstenošanā.

Visi tikšanās dalībnieki apliecināja savu ieinteresētību un gatavību sadarboties un ar kopīgas darba grupas palīdzību organizēt nākamo tikšanos. Ir pamats cerēt, ka sadarbojoties mēs varēsim gudrāk un efektīvāk izmantot Dieva dotos resursus, lai cilvēkiem, kas vēlas kalpot, varētu piedāvātu laba līmeņa konfesionāli luterisku teoloģisko izglītību.

Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »