Vieslektors Dr.theol. Rolands Cīglers Luteriskajās ticības apliecībās

Ar prieku darām zināmu, ka 2019.gadā no 4.-8.martam Lutera Akadēmijā viesosies Dr. theol. Rolands Cīglers (Roland Ziegler) ar lekcijām studiju kursā LUTERISKĀS TICĪBAS APLIECĪBAS II. Lekcijas notiks katru vakaru no pirmdienas līdz piektdienai no plkst.17:30-20:30

Rolands Cīglers ir dzimis Vācijā, mācījies Tībingenas un Erlangenas universitātēs. Ieguvis M. Div no Oberurselas Teoloģijas semināra (1993), Dr.theol no Eberhard-Karls Universitātes Tībingenā (2011). Pasniedzis Oberurselas Teoloģijas seminārā, bija vikārs Berlīnē, mācītājs Konstancē.

Kopš 2000.gada R.Cīglers ir mācībspēks Fortveinas Teoloģijas seminārā (ASV) sistemātiskās teoloģijas un konfesionāli luterisko studiju priekšmetos.

Dr. R.Cīglers lasīs lekciju kursu Luteriskās ticības apliecības II, kas saistās ar šādām luterismā nozīmīgām ticības apliecībām:

-         F.Melanhtons Par pāvesta varu un primātu,

-         M.Lutera Šmalkaldes artikuli,

-         M.Hemnica komisijas veidotā Konkordijas formula.

Šie 16.gadsimta dokumenti aizvien vairāk parāda, ka apliecībās ietvertās ticības atziņas šodien nav novecojušas un pat top aizvien aktuālākas.

Lekciju apmeklēšana ir ne tikai iespēja iegūt vai atjaunot savas zināšanas luteriskās teoloģijas jautājumos, bet arī komunicēt ar augstas raudzes akadēmisku zinātnieku.

Aicināti visi studenti un ikviens interesents.

Lekcijas angļu valodā, tulkojums nodrošināts.

 

2024. gada 29. marts
Vārda dienas: Aldonis, Agija
Ziņojumi
 

*****
2023./2024.akag. gada PAVASARA semestra LEKCIJU PLĀNS šeit>


Sadarbības partneri
fb
© 2024 Nodibinājums “Lutera Akadēmija”. Visas tiesības aizsargātas.
Mājas lapas izstrāde: GlobalPro »